MeranO w programie „Dobre Historie” w Telewizji Polskiej.
Goście programu „Dobre Historie” podzielą się z widzami Telewizji Polskiej swoimi osobistymi historiami z udziału w rekolekcjach z postem wg św. Hildegardy z Bingen. W felietonie usłyszymy świadectwa osób, które wiele lat temu odkryły filozofię św. Hildegardy i do dziś podążają za przesłaniem mniszki, między innymi poddając się cyklicznym zabiegom oczyszczania ciała poprzez, m.in.: rekolekcje z postem.
O swoich wrażeniach z poznawania spuścizny kulinarnej św. HzB opowie także szef kuchni Łukasz Pielak, profesjonalny kucharz, który dostrzegając mądrość w przepisach średniowiecznej mniszki, obecnie inspiruje ludzi do zaproszenia św. Hildegardy do swojej kuchni. Jak? Poprzez udział w programach kulinarnych (Kuchnia św. Hildegardy na kanale SalveNet), organizację warsztatów kulinarnych (podczas rekolekcji, jak i w swojej restauracji), współtworząc e-booka czy gotując dla gości Bistro MeranO specjały, na przykład korzystając z mąki orkiszowej czy stosując przyprawy takie jak bertram czy babka płesznik od prestiżowej firmy Sunvita, wyłącznego dystrybutora marek St.Hildegard Posch w Polsce.