W oczekiwaniu na zbliżające się święta Wielkiej Nocy, serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej propozycji cateringu wielkanocnego.  Niezwykle smaczne i przepięknie prezentujące się specjały zamówią Państwo w ramach cateringu od szefa kuchni Łukasza Pielaka. W naszej propozycji dań na świąteczny stół uwzględniliśmy potrawy tradycyjne oraz ich wegetariańskie odsłony.
 
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć zimnych przekąsek, pasztetów i jaj dekoracyjnych, które uświetnią wielkanocne śniadanie. Rolada z kurczaka z orzechami i suszoną śliwką, pasztet z pieczonej dyni z limonką i żurawiną, pasztet domowy ze śliwką lub tradycyjny schab po warszawsku z musem chrzanowym – w menu wielkanocnym MeranO umieściliśmy potrawy oparte o klasyczne receptury, jak też wegetariańskie odpowiedniki dań wielkanocnych. Wiosna zachęca, aby przygotować wielkanocną ucztę w oparciu o nowalijki i dużą ilość świeżych warzyw.  Polecamy szczególnie sałatkę z pieczonych warzyw z serem zagrodowym,  sałatkę śledziową z pieczonymi burakami i zielonym groszkiem, jak również lubianą przez dorosłych i dzieci tradycyjną sałatkę jarzynową.

Faszerowane jaja wielkanocne są najważniejszym kulinarnym symbolem świąt Wielkiej Nocy. Neutralne w smaku jaja wypełnione smakowitą kompozycją dodatków i musem dekoracyjnym mogą stanowić wzbudzającą zachwyt w gościach ozdobę wielkanocnego stołu. Wyśmienite będą jajka faszerowane marynowanym łososiem oraz musem z pieczonego buraka z chrzanem!
 
Komponując półmisek zimnych wędlin warto sięgnąć po najwyższej jakości świeże i kusząco pachnące wędliny takie jak: kiełbasa wędzona, kiełbasa biała, kaszanka, pasztetowa polędwica wieprzowa, szynka wędzona z liściem laurowym, baleron, boczek swojski czy polędwiczki wędzone. Jako dodatek warto przygotować chrupiące pieczywo, świeży chrzan, zioła lub kiełki, a także kiszone warzywa (m.in.: imbir, zielone pomidory czy paprykę).

Planując z nami wielkanocny obiad mogą Państwo skomponować ucztę, która przypadnie do serca miłośnikom pieczystego, jak również kuchni roślinnej.
Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez tradycyjnego żuru, który jest najbardziej znany w wersji klasycznej jako żur grzybowy z jajem, pieczonymi ziemniakami i białą kiełbasą. Jeżeli jednak będziecie gościć osoby będące na ścisłej lub wegetariańskiej diecie, polecamy Wam jarską odsłonę żuru wielkanocnego w postaci kremowego barszczu z białych warzyw z chrzanem. 


Zamówienia na catering wielkanocny przyjmujemy do 12 kwietnia 2022 roku.
Realizujemy także dodatkowe zamówienia na tace przekąsek według indywidualnych wytycznych.

Bistro MeranO, ul. Sosnowa 3 w Otwocku
600 931 767, (22) 779 40 65
meranocafe@gmail.co
wielkanocne menu
menu wielkanocne