Szef kuchni Łukasz Pielak jest gościem specjalnym nowej serii filmów „gotowanie na ekranie” stworzonych przez telewizję internetową Salve NET. We vlogu kulinarnym poświęconym daniom opartym na metodach św. Hildegardy, nasz szef kuchni wspólnie z Jolantą Zajdel z Polskiego Towarzystwa Przyjaciół św. Hildegardy opowiadają, jak jeść zdrowiej i smaczniej sięgając po produkty roślinne i zasady żywienia średniowiecznej mniszki.

Obejrzyj vlog kulinarny z udziałem szefa kuchni Łukasza Pielaka i dowiedz się, jakie zioła lecznicze polecała święta Hildegarda z Bingen oraz jak je stosować we współczesnej kuchni.

W emitowanym co tydzień na kanale You Tube cyklu szef kuchni uczył, jak ugotować między innymi (klikając w aktywne linki przeniesiesz się do odcinków na kanale YT):

  • Odcinek drugi 
    „Dietetyczna sałatka z indyka ze szparagami, pieczoną gruszką i malinami”

  • Odcinek trzeci 
    „Flaki z boczniaków”

  • Odcinek czwarty 
    „Duszona gicz jagnięca”

  • Odcinek piąty 
    „Palony okoń na sałatce z białej rzodkwi z limonką” 

  • Odcinek szósty 
    „Kurczak w mleku migdałowym z trawą cytrynową na orkiszowym tagliatelle”

  • Odcinek siódmy: 
    „Sałatka z pieczonego jabłka z kuskusem orkiszowym”

  • Odcinek ósmy: 
    „Medalion cielęcy na sałatce z pietruszki i kasztanów”

  • Odcinek dziewiąty: 
    „Zupa z dyni z mlekiem migdałowym i kawą zbożową”

  • Odcinek dziesiąty: 
    „Pierogi z musem z cieciorki” 


    Aktywne linki do programu znajdziesz także w stories (sekcja „Vlog”) na naszym profilu Instagram.