Restauracja Bistro MeranO w Otwocku uczestniczy w plebiscycie Mistrzowie Smaku w kategorii Bar/Bistro/Jadłodajnia Roku.
Mistrzowie Smaku to największy w Polsce plebiscyt branży gastronomicznej organizowany przez polskatimes.pl, w którym głosami Czytelników oraz Internautów zostaną przyznane nagrody dla najlepszych lokali i pracowników gastronomii.
W tym roku partnerami plebiscytu są cenione stowarzyszenia z branży gastronomicznej: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Stowarzyszenie Polskich Barmanów.
Już można oddawać głosy poprzez smsy lub klikanie na nasz lokal na stronie: https://bit.ly/GłosujNaMeranO
Żeby zagłosować, wyślij SMS MOD.200 na numer 72355 (koszt 2,46 zł z VAT).
Ogólnopolska gala plebiscytu odbędzie się we wrześniu podczas targów POLAGRA w Poznaniu – największej i najważniejszej imprezy w branży gastronomicznej w Polsce, która również jest partnerem naszej akcji.
Bistro MeranO jest restauracją Łukasza Pielaka, wieloletniego szefa kuchni w wiodącym 5-gwiazdkowym hotelu międzynarodowej sieci w Warszawie.
W tej kameralnej restauracji w podwarszawskim Otwocku, miejscowości znanej z pięknej przyrody, szlaków turystycznych (m.in.: Velo Otwock) i drewnianej architektury świdermajer, goście zaznają prawdziwej mistrzowskiej kuchni fusion i serdecznej rodzinnej atmosfery.
W restauracji MeranO szef kuchni chętnie gawędzi z gośćmi i spełnia ich kulinarne życzenia, a ci doceniają klimat i jakość kuchni chętnie powracając i przyznając lokalowi wysokie oceny w Internecie.
Szef kuchni Łukasz Pielak organizuje w restauracji MeranO w Otwocku warsztaty kulinarne oraz oferuje usługi cateringu dla firm i klientów indywidualnych.
Jest również współprowadzącym vloga kulinarnego „Kuchnia św. Hildegardy” w telewizji internetowej Salve NET, w którym wraz z Jolantą Zajdel, Prezeską Polskiego Towarzystwa Przyjaciół Św. Hildegardy, opowiada na ekranie, jak gotować zdrowo i smacznie inspirując się filozofią żywienia słynnej średniowiecznej mniszki.
Bistro MeranO jest miejscem odpowiednim na każdą porę dnia. Wszystkie dania są przyrządzane według autorskich receptur i w oparciu o najlepszej jakości produkty. Jest miejscem przyjaznym dzieciom.
W Bistro MeranO zjesz znakomity lunch z kreatywnym twistem, wybierzesz do kawy oryginalny deser domowego wyrobu, a także udasz się w kulinarną przygodą smakując dania z regularnej karty lub wkładki sezonowej.
W weekendy w restauracji można spróbować wyrafinowanych specjałów ze szlachetnych mięs i ryb takich jak jeleń, steki Tomahawk czy okoń. Osoby lubiące dania jarskie mogą tu zawsze liczyć na dania wegetariańskie.
Restauracja posiada odaszony ogródek.