Bistro Merano - klimatyczne miejsce z topowym Szefem Kuchni - Łukaszem Pielakiem

Szef kuchni Łukasz Pielak w programie „Dobre historie” w TVP

MeranO w programie „Dobre Historie” w Telewizji Polskiej. Szef kuchni Łukasz Pielak będzie gościem programu „Dobre Historie” w Telewizji Polskiej. W jakiej roli, o tym dowiecie się już w październiku na antenie TVP3 i TVP1.    W studio będą również obecni: pani Jolanta Zajdel, popularyzatorka filozofii św. Hildegardy z Bingen z Towarzystwa Przyjaciół św. Hildegardy,

Czytaj dalej »

Kolacja z KONDRAT Wina Wybrane

Pożegnanie lata w Bistro MeranO 22 września 2022 w restauracji Bistro MeranO w Otwocku odbyła się uroczysta kolacja z okazji pożegnania lata. Gościem specjalnym był Jan Witkowski – sommelier Kondrat Wina Wybrane, który dobierał odpowiednie do menu wina między innymi dla Kancelarii Prezydenta RP podczas oficjalnych wizyt królowej Elżbiety II i Valéry’ego Giscarda d’Estaing. Za kreację

Czytaj dalej »

Plebiscyt „Mistrzowie Smaku”

Restauracja Bistro MeranO w Otwocku uczestniczy w plebiscycie Mistrzowie Smaku w kategorii Bar/Bistro/Jadłodajnia Roku. Mistrzowie Smaku to największy w Polsce plebiscyt branży gastronomicznej organizowany przez polskatimes.pl, w którym głosami Czytelników oraz Internautów zostaną przyznane nagrody dla najlepszych lokali i pracowników gastronomii. W tym roku partnerami plebiscytu są cenione stowarzyszenia z branży gastronomicznej: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Stowarzyszenie Polskich

Czytaj dalej »

Vlog Kuchnia św. Hildegardy

Szef kuchni Łukasz Pielak jest gościem specjalnym nowej serii filmów „gotowanie na ekranie” stworzonych przez telewizję internetową Salve NET. We vlogu kulinarnym poświęconym daniom opartym na metodach św. Hildegardy, nasz szef kuchni wspólnie z Jolantą Zajdel z Polskiego Towarzystwa Przyjaciół św. Hildegardy opowiadają, jak jeść zdrowiej i smaczniej sięgając po produkty roślinne i zasady żywienia

Czytaj dalej »

Catering wielkanocny

W oczekiwaniu na zbliżające się święta Wielkiej Nocy, serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej propozycji cateringu wielkanocnego.  Niezwykle smaczne i przepięknie prezentujące się specjały zamówią Państwo w ramach cateringu od szefa kuchni Łukasza Pielaka. W naszej propozycji dań na świąteczny stół uwzględniliśmy potrawy tradycyjne oraz ich wegetariańskie odsłony.   Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć zimnych przekąsek,

Czytaj dalej »

Obiady z dowozem w Otwocku

Zapraszamy do korzystania z naszej oferty obiadowej. Zestawy na lunch (zupa i danie główne) są dostępne w sprzedaży od poniedziałku do piątku. Gotujemy dania codziennie o poranku, zapewniając najwyższe walory odżywcze i smakowe. Przykładamy dużą wagę do estetyki serwowanych potraw – załączone zdjęcia prezentują przykłady prawdziwych dań, jakie oferowaliśmy na lunch.  Cała nasza oferta na

Czytaj dalej »

Nowa karta dań i napojów w Bistro Merano

Z początkiem lutego w Bistro MeranO wprowadzamy szereg nowości, które mamy nadzieję pozwolą Państwu jeszcze przyjemniej i bardziej różnorodnie spędzać czas w naszej restauracji.    Od lutego umożliwiamy naszym gościom spędzanie czasu w naszej górnej sali restauracyjno-klubowej. W naszej przestrzeni na piętrze czekają na Państwa stoliki, parkiet i muzyką do tańca. W dolnej sali restauracyjnej

Czytaj dalej »

Walentynki w Otwocku

Święto Miłości i Zakochanych celebrujemy w Bistro MeranO od 12 do 14 lutego. W Walentynki będzie u nas nastrojowo i romantycznie. Będą serca i świeże kwiaty. Będzie czerwień podnosząca tętno i subtelnie sączące się z głośników romantyczne evergreeny do tańca. Będzie szef kuchni Łukasz Pielak serdecznie witający gości i kwieciście opowiadający o kulinarnej rozkoszy, jakiej za

Czytaj dalej »

Catering świąteczny w Otwocku

Catering świąteczny z restauracji MeranO w Otwocku, prowadzonej przez Łukasza Pielaka – jednego z najlepszych szefów kuchni w Warszawie, to gwarancja udanego przyjęcia świątecznego. W naszych potrawach odnajdą Państwo najlepsze tradycje kulinarne, wieloletnią praktykę kucharzy w topowych restauracjach oraz finezję cechującą pasjonatów sztuki kulinarnej.  Zapraszamy do składania zamówień na specjały świąteczne od Bistro MeranO w Otwocku.

Czytaj dalej »

Warsztaty kulinarne

W Bistro MeranO organizujemy warsztaty kulinarne dla gości restauracji, jak również dla firm. Uczestnicy zrelaksują się w miłym towarzystwie podczas wspólnego gotowania – z lampką wina w dłoni, przy własnym stanowisku pracy wyposażonym w płytę indukcyjną dla każdego uczestnika, słuchając opowieści szefa kuchni Łukasza Pielaka, który krok po kroku będzie Was prowadzić do kulinarnego celu:

Czytaj dalej »

Możesz nas również znaleźć